Hramul satului 2012

Una dintre cele mai mari sarbatori ale crestin-ortodocsilor este praznuirea Sfintei Paraschiva - cea grabnic ajutatoare si mult folositoare. In fiecare an, pe 27 octombrie,  sărbătorim Hramul satului Mirești. Asadar, Sfanta Vineri, asa cum mai este cunoscuta in popor, a devenit in timp un adevarat cult, fiind binecunoscuta povestea sa biblica, dar si numeroasele sale minuni.

Se crede ca Sfinta Paraschiva este pazitoare de trasnet si de dureri de cap, fiind si ocrotitoarea Moldovei si a Bucovineri.

Oaspeți de onoare:


Maria Sarabas, cintăreaţă de muzică populară , artista poporului (2. I. 1948, Cişliţa-Prut, Vulcăneşti). Absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii din Chişinău (1968-1974). Solistă in Or­chestra de muzică populară „Lăutarii" a Filarmonicii din Chişinău (1971-1974); redactor literar la Filarmonica din Chişinău (din 1974). A colaborat cu mai multe orchestre de muzică po­pulară din Chişinău. Maestru al artei din Republica Moldova (1994); laureată a Festivalului mondial al tineretului şi studenţilor (Moscova, 1985). Turnee artistice internaţionale. A inregistrat la Radio Chişinău cintece populare {Dorul cucului, Tudoriţă nene, Omul care nu iubeşte ş. a.).

Gheorghe Nichiforeac, interpret de muzică populară, a studiat la Soroca. Apoi s-a angajat ca actor la Teatrul Etnofolcloric "Ion Creangă" şi a activat acolo până în 1992, când a câştigat concursul "Tamara Ciobanu" şi a fost invitat în Orhestra de muzică populară "Folclor" a Companiei Moldteleradio.